Bela Esperanto-muziko kun Jomart kaj Natasha

Datum/Tid
8 juli 2017
19:00 - 20:30

Plats Södra Råda Kulturhus


Som du förstår betyder rubriken ”Vacker esperanto -musik  med Jomart och Natasha”.
Trubadurparet JomArt och Natasha (ĴomArt kaj Nataŝa på esperanto) har sjungit på esperanto sedan 1987 och i sommar firar duon 30-årsjubileum.

 

Paret kommer ursprungligen från Kazakstan och har sedan 1991 bott i Sverige, Stockholm.

I det dagliga livet jobbar JomArt med gitarrundervisning för barn och ungdomar (Facebook ”Jomart’s Gitarrlektioner”). Natalja jobbar som IT-konsult.

Under sina 30 år har paret gjort konsertturnéer i bl.a. Frankrike och Tyskland samt deltagit i ett stort antal esperanto-festivaler och kongresser i både Norden, Europa, USA, Centralasien och Sydkorea.

Duon har utvecklats låtmässigt från melankoliska ballader till ett mer modernt och ibland rockinspirerat sound.  Alla texter är skrivna på esperanto och tonsatta av JomArt .

J&N var den första gruppen som gav ut en vinylskiva på esperanto i f.d. Sovjet.            Skivan  – ”Somera Mondo” (Sommarvärld)  – kom ut sommaren 1989 och producerades av den statliga skivbolaget ”Melodia”.

Mellan 1991-2003 kom ett flertal kassett- och CD-album som paret i de flesta fall producerade själva genom eget bolag ”JomArt’s Studio”.

Du hittar musik och information om ĴomArt kaj Nataŝa på följande länkar
– deras Facebook-sida https://www.facebook.com/pg/JxomNat/videos/?ref=page_internal
– Jomarts Youtube-kanal – https://www.youtube.com/user/Jomka/