En ensemble ur Romeo & Julia Kören.

Datum/Tid
15 augusti 2015
19:00

Plats Södra Råda Kulturhus


De som på TV följde kronprinsessan Victorias förmälning med Daniel Westling kunde knappast undgå lägga märke till Romeo & Julia Kören som sjöng och dansade bland bröllopsgästerna på slottet.

Romeo & Julia Kören har  verkat sedan 1991, och hunnit med mängder av produktioner, senast nu Decamerone på Dramatens stora scen.

Kören turnerar flitigt internationellt och har framträtt i ett trettiotal länder, och i Sverige vid kungliga högtider, Nobel-banketter mm. Och efter de förövningarna har minst fyra av körens medlemmar kvalificerat sig för ett framträdande i Hjälmkärrs fina gamla missionshusbyggnad. Skämt åsido: Vi får besök av en grupp synnerligen professionella artister.

Spännvidden är stor och vare sig det rör italiensk renässans, fransk hövisk barock, slaviska liturgiska sånger eller mustiga folkvisor, låter sångarna den sceniska utlevelsen vara lika bärande som den vokala.

 

_DSC6803-frida40

rjk_090801_t-ban_b

Att få avsluta sommarsäsongen med en konsert av sångare ur denna kör känns förstås för oss arrangörer som ett rent privilegium.

 

Bokningar

Bokningen är stängd för detta evenemang.